Stefan Löfven (S) bredvid resultatet av omröstningen om budgeten i riksdagen. Foto: TT
Stefan Löfven (S) bredvid resultatet av omröstningen om budgeten i riksdagen. Foto: TT

Många åsikter om extravalet - vad tycker du själv?

Karlstadsbon Karin: "Det är en lekstuga"
1:29 min

På sociala medier diskuteras gårdagens besked om ett extraval flitigt. När Morgonradion frågade sina gillare om de kommer att tänka om eller rösta likadant den 22 mars strömmade svaren in.

– Vår röstlokal ligger i ett dagis, nu förstår jag varför, skrev Michael.

Några av rösterna lämnade på Morgonradions sida på Facebook. Vad tycker du själv?Skriv i kommentarsfältet under artikeln eller häng med i diskussionen på sociala medier.

Katarina:
"Känns som vi har ett gäng små barn som kallar sig politiker , så mycket smutskastning som det har varit nu har jag aldrig skådat förut! Väx upp sammarbeta över blockgränserna och gör det som är bäst för Sverige! Det är det ni får betalt för! Resten kan ni göra när ni är lediga!"

Staffan:
"Makthungern har varit extra tydlig under hösten. I min värld är politiken att leda, skapa och förändra. Att vara en röst för den enskilda människan. Politiken borde inte vara ett skyltfönster för makt/media-hungriga individer som gärna pratar högre än sin omgivning för att höras och synas. Att använda olika härskartekniker som att påstå osanningar, personliga påhopp och andra fulspel är inte ett klädsamt agerande för en folkvald representant. Jag hoppas att de som har förmåga att vara naturliga ledare och förstå vem man representerar får mer utrymme, oavsett vilket parti man företräder."

Thomas:
"Funderar på blankt, de e ju pajaseri. Ska kunna styra Sverige men kommer inte överens."

Maria:
"Röstar lika som sist. Ville ha förändring i höstas o vill behålla förändringen men slippa SD."

Sofie:
"Oja! Ännu mer bombsäkert!"

Maria:
"Röstar på samma som i höstas, dehar hittills hållit vad de lovat och står fast vid vad de sagt"

Johan:
"Röstar på samma om inte något ändras."

Helena:
Ärligt talat, så är det här löjeväckande. Tyvärr tror jag att Alliansen ger bort sina röster till SD och vi kommer få ett ännu större kaos i Mars. Jag kommer rösta som tidigare

Niclas:
"Finns ett parti som gjorde det de förväntades göra! Ett som vågar stå för vad de tycker. De andra är så fullsketna i lögner. Röstade inte på SD men gör det nu."

Emelie:
"Tänker jag om är det inom samma politiska block. Men lutar åt samma, jag har inte ändrat min politiska uppfattning."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".