2014 års vinnare av Karlstad kommuns pris för Vardagshjältar. Foto: Emilie Pless/Sveriges Radio.
Från vänster: Samordnare för Vardagshjältar Magnus Ejnemark, Ungdomsbussen, Christian Carlsson, Karlstad Karateförening, Sundstagymnasiet och kommunalråd Niklas Wikström. Foto: Emilie Pless/Sveriges Radio.

Karlstads vardagshjältar prisbelönades

Karlstads Vardagshjältar 2014
5:36 min

För femte året i rad delar Karlstad kommun ut pris för årets vardagshjältar. Vinnarna blev Karlstad Karateförening, Ungdomsbussen, Gymnasiesärskolan Sundstagymnasiet och Christian Carlsson.

– Det viktigaste för mig är att de 30-40 barn som kommer till spontanidrotten kommer tillbaka lördag efter lördag, säger Christian Carlsson.

Han är den första enskilda personen att få utmärkelsen Vardagshjälte av Karlstads kommun som i år breddat tävlingen så att även icke-kommunala föreningar och enskilda personer kan nomineras.

Christian Carlsson arbetar ideellt med spontanidrott i Molkom och är arenavärd för Fröding Arena. Av 240 nomineringar var 20 av dem tillägnade honom för hans engagemang för ungdomsidrotten.

– Det känns oerhört stort, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".