Ishalka, snö, vinter, väglag
Risk för blixthalka även under lördagen. Foto: TT

SMHI varnar för mycket isiga vägar

Väglaget är oberäkneligt i flera delar av landet. I Värmland har halka gjort att flera bilar fått sladd. På fredagskvällen körde en bil genom ett staket och vidare in i en trädgård.

Trafikverket varnar på sin hemsida för snöhalka i de västra delarna av Värmland på fredagen. I Värmland hinner inte nederbörden torka upp och bilister bör vara observanta på att det fläckvis kan bli halt.

Under lördagen sjunker temperaturen i hela Svealand vilket gör risken för ishalka på vägarna stor på flera håll. Det finns risk för snabb tillfrysning av våta vägbanor i samband med uppklarnande väder och sjunkande temperatur, uppger SMHI som har utfärdat en klass-1 varning.

En av kvällens allvarligaste olyckor inträffade på vägen mellan Bergatorp, Arvika, där en bil körde av vägen och fortsatte genom ett staket och in i trädgård. Flera personer befann sig i bilen som fick sladd men ingen skadades.

Under kvällen har det även inträffat ett antal singelolyckor.

En lastbil fick sladd och blockerade vägen 911 mellan Bada och Rinn strax söder om Torsby.

På Trafikverkets hemsida kan man kontrollera väderläget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".