LRF Media varslar i Torsby

Ruben Jacobsson: "Alla områden påverkas"
1:26 min

18 tjänster försvinner från LRF Media i Torsby när företaget nu ska spara två miljoner kronor om året. Minskade annonsintäkter och färre läsare anges som förklaring till neddragningarna.

– Det är en del i ett stort omorganisationsprojekt inom LRF Media. Alla verksamhetsområden och alla driftsställen påverkas. Vi har samma strukturella problem som all annan traditionell media. Vi tappar annonsintäkter och vi tappar läsare - för fjärde året i rad, säger Ruben Jacobsson, vd för LRF Media.

LRF Media har i dag ett 40-tal anställda i Torsby och dagens besked drabbar 24 av de anställda (18 tjänster).

– Växel och telemarketing kommer att skötas av andra aktörer. I Torsby kommer man framöver att sköta kundtjänsten, säger Ruben Jacobsson

Fakta om LRF Media:

  • LRF Media är ett helägt dotterbolag till Lantbrukarnas Ekonomi AB och har sitt huvudkontor i Stockholm och med kontor i Malmö och Torsby.
  • LRF Media är Sveriges tredje största förlag med cirka 300 anställda. 2012 omsatte LRF Media drygt 620 miljoner kronor.
  • Ruben Jacobsson är företagets VD.

(Källa: LRF Medias hemsida)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".