Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Postlådor på landet. Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
Foto: Annika Ström/Sveriges Radio.
#stadåland

Efter nyår får många lördagstidningen på måndag

Ulrika Obstfelder Peterson: "Det blir för dyrt att leverera"
1:19 min

Ett hundratal prenumeranter av NWT och VF kommer inte att få sin lördagstidning på lördag från och med årsskiftet. Tidningen kommer istället först på måndag.

Stad & Land - Under en temavecka tittar vi närmare på förhållandet mellan stad och land. Ni som lyssnare påverkar innehållet. Hur ser det ut på din ort? Vad ska vi titta närmare på tycker du? Mejla: p4varmland@sverigesradio.se

Det handlar om ett hundratal prenumeranter av Nya Wermlandstidningen och Värmlands Folkblad som från och med 1 januari 2015 inte kommer att få sin lördagstidning på lördag. Tidningen kommer att delas ut på måndag.

Ulrika Obstfelder Peterson är VD på Värmlands Folkblad:

– Prenumeranter längst ut på Tidningstjänsts körsträckor kostar för mycket för oss att dela ut tidningen till. För vår del innebär det att 64 prenumeranter får sin lördagstidning på måndag. Det är verkligen ledsamt men vi har fattat det här beslutet.

För två år sedan tog posten beslutet att inte längre dela ut lördagstidningar. Posten anlitade Tidningstjänst för utdelningen . I det här läget har tidningarna själva beslutat anlita Tidningstjänst. Men länstidningarna anser alltså att kostnaden är för hög för det 100-tal prenumeranter som bor längst bort från tätorterna.

– Vår ambition är att vi vill att alla prenumeranter ska få en tidning på lördagar. Men vi har också beslutat att prenumerationekostnaden ska var likvärdig över länet vilket medför att vi beslutat ta lösningen med att lördagstidningen delas ut på måndagar, säger Ulrika Obstfelder Peterson är VD på Värmlands Folkblad

För Nya Wermlands-Tidningen är anledningen till indragningen av lördagsutdelningen densamma enligt tidningens vd Mats Muregård.

Värmland i siffror

Fakta och statistik om länet.

Läs mer HÄR (regionfakta.com)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".