Skylt arbetsförmedlingen. Foto: Lisa Wahlström/Sveriges Radio
Arkivbild: Lisa Wahlström/Sveriges Radio

Arbetsförmedlingen ändrar sig - lägger inte ner lokalkontor

Daniel Schützer (S): "Det är jättebra"
0:51 min

Arbetsförmedlingens långtgående planer på att stänga flera av sina kontor i Sverige stoppas nu på grund det extra val som ska hållas i mars. Budgetläget är oklart och Arbetsförmedlingen vågar därför inte genomföra förändringarna.

I Värmland var det Årjängs arbetsförmedling (och senare också kontoret i Munkfors) som skulle stängas. Socialdemokraternas kommunalråd i Årjäng, Daniel Schützer, rasade över förslaget när det kom - idag är han lättad.

– Jag är glad över att vi får stopp till en process som jag tycker är helt felaktigt. Jag är förvånad över att de hänvisar till extravalet men det är strunt samma. Jag tycker det är jättebra och hoppas vi får tid att diskutera den här frågan. I en liten kommun är det viktigt med en närvarande Arbetsförmedling, säger Daniel Schützer (S).

– Det blir svårt att ha konstruktiva samtal med kommunerna och lokala politiker under en valrörelse, när vi dessutom inte har möjlighet att konsekvensbedöma budgeten, säger Arbetsförmedlingen gebneraldirektör Mikael Sjöberg till TT.

Daniel Schützer säger att han redan pratat med landshövdingen och en annan viktig fråga är få till ett möte med generaldirektören Sjöberg.

– Jag vill föra fram vad det betyder för oss. Det skulle vara ett dråpslag om kontoret här försvann, säger Daniel Schützer (S)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".