Jan Fogelberg och Bashar "Bosse" Almosawi. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
Jan Fogelberg och Bashar "Bosse" Almosawi på Matcafét i Edane. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio.
#stadåland

Edane väntar på fiber

Jan Fogelberg: Vi har fiber om ett år
5:23 min

I Edane bor drygt 700 personer och trots sin storlek så blomstrar det där. I Edane utanför Arvika finns flera exempel på hur olika företag startas upp, och hur föreningslivet sammarbetar för att få allting att rulla och skapa en levande bygd.

Stad & Land - Under en temavecka tittar vi närmare på förhållandet mellan stad och land. Ni som lyssnare påverkar innehållet. Hur ser det ut på din ort? Vad ska vi titta närmare på tycker du? Mejla: p4varmland@sverigesradio.se

Vår reporter, Robert Ojala, åkte dit. Han träffade Jan Fogelberg, drivande kraft i Edanes Företagarförening, dessutom ordförande i flera andra föreningar i Edane.

– Vi har väl lyckats med att samverka och ta vara på den entreprenörsanda som alltid har funnits i den här bygden. Det som jag tagit initiativ till är väl att strukturera denna anda som finns. Vi har satt upp mål och jag har väl varit sammankallade när det gäller möte, säger Jan Fogelberg i företagarföreningen.

Han träffade också Bashar Almosawi, som äger Matcaféet.

– De kallar mig Bosse, de tycker det är lite lättare.

Bashar har nu funnits i Edane i elva år nu. 2008 blev han dock egen företagare.

– Jag trivs jättebra. Jag har fått hjälp av många i Edane, lokala sågen med mera. Det känns väldigt tryggt och bra, säger han.

Värmland i siffror

Fakta och statistik om länet.

Läs mer HÄR (regionfakta.com)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".