Strömavbrott och nedfallna träd på grund av kraftig blåst

"Vi har 28 sekundmeter i byarna"
0:59 min

Det blåser ordentligt i länet just nu och det ställer till med problem. Det är många nedfallna träd på vägarna och man riskerar att träffas av föremål som vinden fått med sig.

I Skoghall är räddningstjänsten på plats vid ett flerfamiljshus där vindskivor i plåt har lossnat och hotar att riva av ett plåttak.

– Vi är där med ett höjdfordon och försöker få fast det här taket så gott det går. Vi har ju 28 sekundmeter i byarna så det är inte helt riskfritt, säger Tom Stålfors, räddningschef i beredskap.

Det är många hushåll utan ström också. Omkring 2000 av Fortums kunder är drabbade av strömavbrott och man vet inte när strömmen kan komma tillbaka.

Vad har du för rekommendationer till allmänheten?

– Var försiktig på vägarna, vi har många träd som faller över vägarna. Och det här med elledningar som kan rasa ner, rör dem för guds skull inte. Ring in till SOS istället, säger Tom Stålfors.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".