Lars Bull. Foto: Pontus Skagersten/Sveriegs Radio.
Lars Bull, Värmlandstrafik. Foto: Pontus Skagersten/Sveriegs Radio.
#stadåland

Lars Bull: "Bussgods får inte finnas"

Lars Bull: "Vi har brutit mot lagen"
2:57 min

Nedläggningen av bussgods har påverkat många av de som bor på landsbygden. Värmlandstrafiks vd Lars Bull försvarar företagets nedläggning av tjänsten med att den var olaglig.

Stad & Land - Under en temavecka tittar vi närmare på förhållandet mellan stad och land. Ni som lyssnare påverkar innehållet. Hur ser det ut på din ort? Vad ska vi titta närmare på tycker du? Mejla: p4varmland@sverigesradio.se

– Frågan om Bussgods behandlade vi i Värmlandstrafik för sju år sedan. Vi får inte bedriva verksamhet som privata företag kan sköta. Bussgods fanns ju som en tradition från 20- och 30-talet i Sverige, men när nya konkurrenslagen infördes var det tydligt att det här håller inte. Vi lade över verksamheten på ett företag som heter Smartpack. Men från och med december 2014 så upphör deras avtal.

Har det varit en lönsam affär?

– Nej, det har det aldrig varit. Och det är det som är problemet, att skattepengar har använts för att distribuera gods. Det har också gett företagare en felaktig bild av prisnivåer på frakt. 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".