Katten Mela. Foto: Privat
Katten Mela sitter fast i karantän i Italien, matten finns i Torsby. Foto: Privat.

Katten Mela från Syrien fast i karantän

"Vi hjälper en människa, vi hjälper ett djur"
0:42 min

En kvinna som flydde från krigets Syrien fick med sig sin katt. Kvinnan bor i Torsby kommun nu, men katten, Mela, är kvar i karantän i Italien. En djurförening har nu engagerat sig i kvinnans och kattens öde och startat en insamling för att de ska kunna återförenas.

– Vi försöker hjälpa alla som ber oss om hjälp. I det här fallet kan man kanske få både ris och ros, en del tycker att det blir mycket pengar att samla in för en katt men det finns ju en människa bakom historien, säger Minna Lind, ordförande i föreningen Hopp för hemlösa.

Hur går insamlingen?

– Det går fantastiskt bra. I morse hade det kommit in 2000 kronor på sms-tjänsten som vi upprättat och den har inte varit igång i 24 timmar än, säger Minna Lind.

Karantänkostnaden kommer enligt den italienska veterinärkliniken hamna på ungefär 1 500 Euro, motsvarande cirka 13 000-14 000 kronor.

– Det känns som att vi kommer ro i land, säger Minna Lind.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".