Löfbergs Arena i Karlstad. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.
Löfbergs Arena i Karlstad. Foto: Anders Persson/Sveriges Radio.

Kommunen granskar fylleslaget i Löfbergs Arena

Redan på måndag kommer Karlstads kommuns alkoholinspektörer att granska den "blöta" tillställningen i Löfbergs Arena i fredags. Julgalan som av polisen beskrevs som "rena fylleslaget" kan resultera extra granskning från kommunens sida.

Fredagens Julgala på Löfbergs Arena fick polisen i Karlstad att skicka ett PM till kommunens alkoholinspektörer.  Och på måndag kommer kommunens alkoholhandläggare börja titta närmare på ärendet.

Polisens Johan Ekstam berättade också att situationen var långt mycket värre än en fredagskväll på kroggatorna i centrala Karlstad. Han beskrev det som ett fylleslag.

Att kommunenen får ett PM från polisen är inte ovanligt enligt alkoholhandläggare Torbjörn Tetzlaff. Det händer regelbundet när polisen sett en otillfredställande situation.

Torbjörn Tetzlaff säger till P4 Värmland att kommunen redan nu på måndag kommer att börja granska ärendet för att se om det blir ett tillsynsärende. Det vill säga att de gör en bedömning om det behövs extra kontroller av utskänkningen av alkohol på Löfbergs Arena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".