1 av 2
Esbjörn Hagberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
2 av 2
Biskop Esbjörn Hagberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Tiggarna i fokus i biskopens julhälsning

Karlstads stift har valt den virala vägen för att marknadsföra biskop Esbjörn Hagbergs advents- och julhälsning i år. Från och med idag finns det till allmän beskådan på Youtube.

"Hon sitter som vanligt utanför affären. Den här tiden på året sitter hon inlindad i några filtar för att inte frysa. Det går inte att se på henne utan att beröras. Hon är så ung så jag tänker mig att hon har barn. Kanske är det de som fått henne att bryta upp hemifrån för att sitta här och för att få några kronor under en dag. För vem vill se sina barn svälta eller vem vill se sina barn leva i samma utsatthet som man själv gör"

I sitt tal talar han om livets skörhet och sårbarhet och påminner om tanken att "det kunde vara jag".

– Jag tror att den unga kvinnan utanför affären och Maria skulle ha en del att tala om, säger biskop Esbjörn. Om att vara ung, om oron, om drömmar och tankar inför framtiden. Och kanske inte minst berätta om sina barn för varandra, säger biskopen i ett pressmeddelande.

På Youtube kan man även beskåda biskopen när han läser julevangeliet framför en sprakande julbrasa och levande ljus.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".