Krister Inde är synpedagog och projektledare
Karlstadbon Krister Inde är synpedagog och projektledare för de båda synprojekten. Foto: Pontus Skagersten/Sveriges Radio

Miljoner till synprojekt

Inde: "Pengarna är fantastiskt värdefulla"
5:33 min

Två olika synprojekt i Sverige har nu i dagarna fått klart med pengar från allmänna arvsfonden. Summan på 3,5 miljoner kronor skall fördelas mellan de båda projekten.

Det handlar dels om ett projekt som tar avstamp i att många som drabbas av exempelvis stroke, även drabbas av synproblem. Men även om ett projekt som syftar till att lyfta fram kunskap och utveckla metoder för att leva med den ovanliga synsjukdomen Lebers.

Krister Inde är bosatt i Karlstad och är både synpedagog och projektledare för de båda projekten och han är nöjd över det ekonomiska tillskottet.

 - Får man en bra idé som man vill genomföra så måste man ju ha pengar till det. Annars blir det liksom ingenting utav det. Vi vill utveckla nya metoder som skall hålla i flera år framöver, och som skall förändra världen för de här människorna. Så utifrån det så är de här pengarna fantastiskt värdefulla, säger Krister Inde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".