En polisman. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 17-18 december

Ett dygn med ca 150 händelserapporter. Två personer utförde ett rån mot en guldsmedsbutik i Karlstad. De avvek från platsen på cykel.

07.02 STÖLD, BJÄLVERUD, SUNNE. En fyrhjuling och en snöskoter som var fastsatt på en ställning utanför företaget Bjälverud Yamaha Store har stulits under natten. Lokal tekniker gör platsundersökning. Sannolikt har gärningsmännen använt ett "dubbelhjulat" fordon med baklift.

10.18 RÅN DROTTNINGGATAN 22, KARLSTAD. Ett överfallslarm utlöstes. Två män kom in i butiken och hotade personalen med yxa och uppmanade dem att vara stilla och tysta. De fick med sig en del smycken. De båda lämnade platsen på cykel från duvan och i riktning mot Herrhagen. Tekniker och krimjour till butiken. Ett flertal patruller deltar i sökandet efter gärningsmännen. Signalement: De två hade luvor och handskar på sig och medförde sportbagar märkta DO IT. Gm.1 ca 25-30 år, mörk hudfärg, ca 170-180 cm lång, skäggstubb, mörka jeans, grå handskar. Gm 2 ca 170 cm lång, mörk hudfärg, pratade med brytning, vit softshelljacka, vita converseskor.

10.18 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, LV177, KÖLA. En personbil körde av vägen. Totalstopp i trafiken. Trafiken öppen i ena körfältet. Föraren påtalade smärka i rygg och nacke. Hon fördes med ambulanshelikopter till Karlstad.

10.46 RINGA NARKOTIKABROTT, CENTRALA FILIPSTAD. En kvinna påträffades som visade tecken på narkotikapåverkan och medfördes för kroppsbesiktning.

13.07 STÖLD, LUNDENS AVFALLSSTATION KÖLA. Under natten har någon klippt upp ett staket och stulit en mindre mängd koppar.

17.25 FRIGIVEN OCH TAGEN I FÖRVAR. Den man som suttit anhållen för bl.a misshandel, olaga hot m.m. frigavs av åklagare. I samband med detta togs mannen i förvar för utredning om han får vistas i landet.

18.17 BOSTADSINBROTT VÄSTGÖTAGATAN, KRISTINEHAMN. Man har brutit upp lägenhetsdörren och hela lägenheten är genomsökt och man har ställt till med stor oreda. Dator, kamera, spelkonsol m.m. tillgripet. Brottsplatsundersökning genomförd.

20.42 NARKOTIKABROTT, RINGA TVÅ ST. Man anträffar två personer som uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Båda medtas för kroppsbesiktning.

22.59 DROGRATTFYLLERI, TÖCKSFORS. En 27-årig man medtagen för provtagning.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".