Karlstads universitet. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.
Karlstads universitet. Foto: Tomas Hedman/Sveriges Radio.

Storsatsning på studentlägenheter i Karlstad

Det ska byggas 248 nya studentlägenheter vid Karlstads universitet. Det är Lecab fastigheter som ska bygga två åttavåningshus och två femvåningshus med byggstart i mitten av februari. Det skriver Nya Wermlands-Tidningen idag.

Till höstterminen 2016 är det tänkt att studenterna ska kunna flytta in i de nya husen som ska byggas på den stora parkeringsplatsen norr om handelshögskolan. Det var från början tänkt att stiftelsen Karlstads studentbostäder skulle bygga ett åttavåningshus, men de fick inte ihop ekonomin enligt NWT.

– Projektet är jätteviktigt med tanke på att antalet studenter hela tiden ökar och det har blivit allt svårare för dem att hitta bostäder i Karlstad. Det här projektet fyller ungefär hälften av behoven av fler lägenheter i stan, säger studentkårens ordförande Lisa Knutsen till Nya Wermlands-Tidningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".