Sex trafikolyckor på kort tid

Det är glashalt på vägarna i Värmland, men ingen har skadats allvarligt. Störst trafikproblem vållade en lastbilsolycka på riksväg 26 mellan Kristinehamn och Bäckhammar.

– Det var en timme där, eller inom ett par timmar som vi hade sex trafikolyckor. Det är väldigt halt i Kristinehamnstrakten och det är sånt som har bidragit, säger Christer Magnusson, vakthavande befäl vid polisen.

Lastbilen tog först upp hela vägbanan, men efter hand har ett körfält kunnat öppnas. Klockan 20 ska olyckan vara avhjälpt. Polisen vet inte i fall någon skadats, Sveriges Radios trafikredaktion har heller inte fått indikationer på att någon skulle förts till sjukhus.

Det har varit halt i jultrafiken över hela landet, men Värmland är ett av de hårdast drabbade landskapen. Framförallt har det varit avåkningar och singelolyckor, som slutat väl.

Att många oerfarna förare trafikerar vägarna under julhelgen ökar antalet olyckor, tror Björn Tannberg på Sveriges Radios trafikredaktion.

– Det är halt och många tycks ha en oförmåga att anpassa hastigheten efter väglaget. Det är många orutinerade förare ute en sån här helg, säger Björn Tannberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".