Björn Sefton, ordförande i IF Boltic. Foto: Jenny Tibblin/Sverige Radio
Björn Sefton, ordförande i IF Boltic. Foto: Jenny Tibblin/Sverige Radio

Så ska Boltic öka publiksiffrorna

Björn Sefton, ordförande IF Boltic:" Vi måste bli skuldfria och laget måste prestera bra"
1:30 min

Igår var det annandagsbandy som stod på schemat på många platser i Sverige. Även så i Karlstad. Och trots många minusgrader och en trend med sviktande publiksiffror var det drygt 500 personer som kom och tittade när IF Boltic vann över Otterbäckens BK med 4-3. Frågan är hur IF Boltic ska locka mer publik till matcherna.

– Skönt att komma ut, trevlig underhållning och spännande säger Henrik som var på plats och kollade på matchen på fredagen.

Han har varit på ungefär 20 annandagsmatcher i sitt liv och han har märkt att publiken har svikit under åren, han ser två lösningar på problemet.

– Egentligen så tror jag att det krävs en bandyhall och lite bättre lag, men primärt en bandyhall fortsätter Henrik.

I många städer runt om i Sverige är annandagsbandyn stor, för Karlstads och Boltics del så var storhetstiden mellan åren 1979 och 1995. Framför allt när Boltic mötte bra motstånd, då var det mycket publik som kom.

Och konkurrensen med hockey är tydlig.

– Alla runt Karlstad och i Värmland vet att det är Färjestad som gäller. Det är ju bara att gratulera och se att det finns ett fantastiskt intresse för det. De har det också lättare att få stöttning från kommunen och så. Sen är det ju inte bara Boltic som skulle behöva en del hjälp det finns ju många föreningar, om man vidgade sitt seende så skulle man upptäcka det. Vi måste få till en bra relation med kommunen och kultur och fritidsförvaltningen, de som är i främsta rummet här säger Björn Sefton, ordförande i IF Boltic.

Och för att locka publiken idag tror Björn Sefton att det behövs en inbyggd arena men det är mer som måste ordnas också.

– Skuldfri, då kan man påverka på ett mycket bättre sätt, då kan vi också sätta press på andra, idag är det bara vi som få press på oss. Och att laget presterar bra säger Björn Sefton.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".