Linda Larsson är glad över kandidaturen. Foto: Therese Thorén/P4 Värmland.
Linda Larsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Karlstad. Foto: Therese Thorén/P4 Värmland.

Skönt slippa extraval tycker kommunalråden i Karlstad

Politiker om uppgörelsen: "Väldigt skönt"
1:25 min

Ledande kommunpolitiker i Karlstad är mycket positiva till uppgörelsen som gör att det inte blir något extraval.

Så här säger Linda Larsson Socialdemokraterna:

– Det är bra att vi har framtida spelregler som gäller att en styrande minoritetsregering faktiskt får igenom sin budget i riksdagen. Jag blev väldigt glad över att vi slipper extravalet och istället får en politisk stabilitet.

Linda Larsson ser också som väldigt positivt att hon kan ägna sin energi till de frågor inom kommunen som hon är satt att jobba med istället för att behöva jobba i en valrörelse.

Moderaternas Per Samuel Nisser är också nöjd och ser det här som en sansad lösning:

– Det kändes bra. Det har varit mycket disskusioner mellan partiledarna där det har varit fokus på att tycka illa om varandras åsikter istället för ett bra ledarskap. Men när det kommer till ett kritiskt läge för landet är det väldigt viktigt att kunna enas.

Och Miljöpartiets Maria Frisk känner sig lättat:

– Väldigt skönt. Nu kan vi fokusera på de sakfrågor vi är satta att jobba med. Det hade också kostat väldigt mycket pengar med ett extraval. Pengar som nu kan användas bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".