Lina Rööhs. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio.
Lina Rööhs. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio.

De springer för livet i Skattkärr

Arrangören: "Vi ville göra något"
1:24 min

Imorgon tisdag arrangeras Kusinernas kamp Rännet i Skattkärr - ett lopp till förmån för Barncancerfonden. Lina Rööhs i Karlstad har dragit igång initiativet tillsammans med sin sambo Mikael Larsson.

Förra året arrangerades loppet för första gången, och det gick över förväntan.

– Det slutade med att det kom 270 personer. Vi hade förväntat oss mellan 50 och 100 personer max. Så det var helt fantastiskt, säger Lina Rööhs.

Både Lina och hennes sambo är sportintresserade, och de ville göra något för att få in pengar till forskning.

– Eftersom vi har haft en sjuk dotter så vet vi att pengarna behövs.

Dottern fick leukemi när hon var ett år gammal. Idag är hon över fyra år och frisk, och familjen har lyckats ta sig igenom den minst sagt tuffa perioden.

– När man är där och då, då bara kör man. Det är klart att man är ledsen och gråter, man mår inte bra, men man är ju där för sitt barn, säger Lina Rööhs.

Linas brorson är också drabbad av cancer, därför kallas insamlingen för Kusinernas kamp. Den frivilliga startavgiften går oavkortat till Barncancerfonden, och vill du vara med och delta är det tisdag den 6 januari som gäller.

– Då är det bara att komma till Skattkärrs idrottsplats vis starten klockan 11, och lämna en liten peng. Sedan är det bara att promenera, gå eller springa.

Längre ner på sidan hittar du ett längre inslag med Lina Rööhs om hur det är att leva med cancer i familjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".