Adrian Kempe
Adrian Kempe i duell med Alexander Sjarov. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sverige får kämpa för brons i JVM

Jacob de la Rose: ”Var inte där i dag”
2:17 min

Juniorkronorna får rikta in sig på bronsmatch under måndagskvällen efter den klara förlusten mot Ryssland i JVM-semifinalen. En semifinal där Sverige inte var med mentalt enligt Adrian Kempe.

Lagkaptenen Jacob de la Rose från Arvika var besviken efter matchen.

– Vi är inte tillräckligt ödmjuka – vi trodde innan matchen att det var klart, så det är surt. Vi var taggade men det kändes på spelet att vi inte var 100-procentiga, säger han till Radiosporten. 

– Vi räcker inte till i två perioder, både första och andra perioden är för dåliga. De spelar förbi oss alldeles för lätt och vi får många tre mot två-lägen emot oss. 

Lagkaptenen Jacob de la Rose håller dock inte helt och hållet med sin lagkamrat om känslan kring semifinalen.

–  Jag vet att vi gav allt men i dag var vi inte tillräckligt bra helt enkelt. Vi kommer inte upp i vår normala nivå så det är surt. I dag var vi inte där. Vi borde ta fler avslut men i stället försöker vi passa för mycket. Det är inte heller samma jävlar anamma. Men vi visste att det skulle bli en tuff match, säger de la Rose till Radiosporten.

Vid 22-tiden på måndagskvällen väntar bronsmatch. Något som spelarna kommer att se fram emot mer efter en natts sömn.

– Just nu är vi inte så sugna på bronsmatch, men i morgon så vet jag att alla kommer att göra allt de kan för att vinna den matchen. Det finns en ära och stolthet i att ta medalj, säger Jacob de la Rose.

Adrian Kempe instämmer i lagkaptenens ord.

– Nu får vi deppa ihop och ta nya tag till bronsmatchen. Vi vill ha en medalj med oss hem, säger Kempe.  

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".