Man fotograferar flygplan på landningsbanan
Flygplanet mot Frankfurt. Arkivfoto: Annika Ström/Sveriges Radio.

Inga kommentarer om Frankfurtsflygets mellanlandning i Jönköping

Flyglinjen Karlstad-Frankfurt kan få en mellanlandning i Jönköping, det bekräftar landstinget i Jönköping  till P4 Värmland. Men de här uppgifterna är inget som Karlstad Airports vd Peter Landmark vill kommentera.

– Vart kommer de uppgifterna från? Det är bara spekulationer från era journalistkollegor, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Ska flygplanet mellanlanda i Jönköping?

– Det har jag inga kommentar alls till, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Så du vet inte om det ska det?

– Planet går här, det finns en tidtabell och det är det som gäller. Vi har en bra beläggning, bra utvecklingen och den är populär så det är det som gäller, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Det var i våras som resenärer kunde börja flyga direkt från Karlstad till Frankfurt i Tyskland.

Men resenärerna kan få en halvtimme längre flygtid eftersom Handelskammaren och Landstinget i Jönköping för diskussioner med flygbolaget om en mellanlandning på Jönköpings flygplats. Enligt uppgifter till P4 Värmland kan det bli aktuellt redan i februari.

I slutet av januari kommer landstingsfullmäktige i Jönköping fatta ett slutligt avgörande om att gå in som borgenär för det här.

P4 Värmland har i flera dagars tid försökt att nå Peter Landmark som är vd vid Karlstad Airport för att få svar på frågor om hur en mellanlandning i Jönköping kan påverka priset, om man skulle kunna åka enbart till Jönköping etc. men Peter Landmark vill inte kommentera. Han backar undan och skakar på huvudet när vi försöker ställa våra frågor.

– Det är inget jag vill kommentera, säger Peter Landmark, vd för Karlstad Airport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".