Ingmarie Thyr och Hans Jildesten vid huset som Stiftelsen Björkåsen köpt av Structo
Verksamhetschef Ingmarie Thyr och Hans Jildesten, ordförande för Stiftelsen Björkåsen, är nöjda med fastighetsaffären. Foto: Eva Wiklund

Storfors får nytt flyktinghem

Stiftelsen Björkåsen har köpt huset Kavaljeren i Storfors för att bygga om till ett boende för ensamkommande flyktingbarn, detta eftersom det nuvarande boendet på hammargatan redan är för trångt.

Cirka 30 barn ska rymmas i boendet, som beräknas stå klart under mars månad, och då räknar kommunen med att kunna ta emot alla nya placeringar i egen regi.

Däremot kommer man inte att flytta hit dom barn som idag är placerade på andra ställen eftersom dom redan har rotat sig där. 

– Det blir enklare rent organisatoriskt och även ekonomiskt fördelaktigt när vi själva kan ta hand om alla de barn som tilldelas plats hos oss. Idag får vår personal resa till andra boenden för att besöka de barn vi har ansvar för, säger verksamhetschef Ingmarie Thyr i ett pressmeddelande. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".