Polisens bilder på de två misstänkta männen, 32 och 34 år gamla, som publicerats i fransk media. Foto: Fransk polis.
Polisens bild på de två misstänkta männen, 32 och 34 år gamla, som publicerats i fransk media. Foto: Fransk polis.

Attentatet i Paris: Två män jagas av tusentals poliser

Stärkt bevakning av mediehus och transportsystem
2:36 min

Efter det brutala attentatet i Paris mot satirtidningen Charlie Hebdo med tolv döda har en 18-åring i natt överlämnat sig till polisen. Flera tusen poliser jagar samtidigt ytterligare två män, och på morgonen kommer uppgifter om att polisen har hört flera personer.

Polisen har tagit in och hört sju personer i jakten på de två bröder som misstänkts för att ligga bakom gårdagens attack där tolv personer sköts ned, uppger en juridisk källa till AP på torsdag morgon.

En 18-åring, den yngste av de misstänkta, överlämnade sig till polisen sent i går kväll i staden Charleville-Mézières nära gränsen till Belgien. Han ska ha hört sitt namn förekomma i sociala medier.

Tre personer har identifierats som misstänkta. Polisen gick i natt ut med bilder på två bröder i trettioårsåldern från Paris, de beskrivs som radikaliserade muslimer.

En av dem uppges tidigare vara dömd för rekrytering av stridande till Irak och är också känd för narkotikabrott. Under natten har tv-bilder visat en polisoperation i Reims i norra Frankrike.

Mängder av poliser har stått med dragna vapen och tekniker i vita skyddskläder har letat spår och tagit prover i en byggnad. Operationen pågår fortfarande. Det är det värsta attentatet på 50 år i Frankrike.

Hotnivån har höjts till den högsta. Regeringen måste fortsätta att skydda oss så mycket som möjligt och använda ordningsmakten, sa Parisbon Tayrmantte i en manifestation vid Place de la Republique igår kväll.

Militärer och poliser har satts in och har stärkt bevakningen av mediehus, transportsystem och andra känsliga platser. De senaste månaderna har det varit en spänd stämning i Frankrike med stor oro för terroristattentat.

Polisstyrkor i bussar står ofta i rader utanför viktiga byggnader här. Landet hotades efter att ha inlett strider mot extremiströrelsen IS i Irak. Kort efter det sköts och halshöggs en fransk bergsvandrare i Algeriet.

Frankrike har också haft flera andra våldsdåd. Dagligen diskuteras faran med radikaliseringen av muslimer som rekryteras till Syrien och Irak och sen återvänder.

I går kväll gick över hundratusen människor ut och manifesterade mot attacken i hela Frankrike med budskap om att terroristerna inte ska vinna, med pennor och blommor i händerna för yttrandefrihet och pressfrihet. Vi är inte rädda, var budskapet även om många känner sig det. Valerie Cauchois är orolig för att det blir fler attacker.

– Samhället mår inte bra och skillnaderna är för stora, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".