Björn Wennerström lanthandlare i västra Ämtervik.
Framtiden för lanthandeln i Västra Ämtervik ser mörk ut. Björn Wennerström ser att kundunderlaget minskar och det finns det inga förutsättningar för att driva affären vidare. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Sunne

Lanthandeln i V:a Ämtervik hotas av nedläggning

Björn Wennerström: Risken finns för att affären läggs ner
1:28 min

Den över 100 år gamla lanthandeln i Västra Ämtervik söder om Sunne hotas av nedläggning. Orsaken är dålig lönsamhet den senaste tiden.

– Utvecklingen har inte varit som jag trodde, säger Björn Wennerström som övertog affären för tre och ett halvt år sen, men nu finns det ingen lönsamhet i lanthandeln längre.

Västra Ämterviks lanthandel har funnits i 101 år, men nu kan affären komma att läggas ner eftersom kunderna sviker.

Den gångna julhandeln var en besvikelse för Björn Wennerström som övertog lanthandeln med målet att bygga en ny handel längs med 45:an - den tanken är inte längre aktuell.

– Jag kan inte fortsätta att lägga in pengar i verksamheten och nu finns det risk för att lanthandeln kan komma att läggas ner, säger Björn Wennerström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".