Långa köer till parkeringsautomaterna på centralsjukhuset retar upp stressade besökare.
Långa köer till parkeringsautomaterna på centralsjukhuset retar upp stressade besökare.Foto Malin Björk P4 Värmland

Långa köer retar upp sjukhusbesökare

"Då blir man ju lite vansinnig"
1:29 min

En sammanlagd kötid på 40 minuter för att betala för sin parkeringsavgift det får många patienter till centralsjukhuset  i Karlstad uppleva för att göra ett besök på sjukhuset.

– Först parkerade jag bilen sen ska man ju stå i den där kön och då var det ungefär 20 till 25 personer före mig, säger Karin Gustavsson som besökte sjukhuset för några dagar sedan.

Karin skulle bara in och hämta en grej inne på sjukhuset och besöket tog bara tio minuter. När hon kom tillbaka så skulle hon checka ut sin parkeringstid och då fick hon köa ytterligare i 20 minuter. Väl framme vid apparaten så är en av två trasiga.

– Då blir man ju lite vansinnig, säger Karin Gustavsson

Hon ringde och fel anmälde automaten precis som det står att man ska göra. Företaget Q-park som har ansvar för apparaterna höll inte med Karin om situationen utan sa till henne att situationen hade förbättrats.

– Jag tycker inte att det blivit bättre. Varje gång jag har varit där så har någon apparat varit trasig, säger hon.

Ulf Bjureus är driftchef på landstinget han är inte nöjd med att apparaterna krånglar ibland och hur långa köer det faktiskt är.

– Sådana långa köer är inte acceptabelt, säger han.

Det pågår hela tiden samtal med den leverantör som gör apparaterna och Ulf Bjureus kommer att ta upp problemen med dom i kommande diskussioner.

Sjukhusområdets alla parkeringar har sammanlagt 11 stycken parkeringsautomater, att köpa in fler apparater finns inte med i planerna.

– Inte i dagsläget, men vi får titta på detta hur vi kan göra för att det ska bli smidigare, säger Ulf.

Vad många missar är at man kan checka in och ut från olika parkeringsapparater.

– Kanske borde vi göra ännu tydligare information om detta, avslutar Ulf.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".