Bilden visar en man som gör fuck you-tecken"
Denna bild, bifogad i ett mejl skickat till förvaltningsrätten, sammanfattar ganska väl vad många ansåg om beslutet att stoppa vargjakten.

Arga mejl till förvaltningsrätten efter vargjaktsbeslut

"Grattis till erat idiotiska beslut"
0:48 min

Efter beskedet i fredags då vargjakten ställdes in har förvaltningsrätten fått ta emot ett stort antal mejl med starka reaktioner.

"Kan ni förklara för mig hur ni resonerar? Det är fullständigt skandal och otroligt pinsamt för Sverige", kan man läsa i ett av mejlen. 

En Sunnebo skriver: "Vad sker egentligen i beslutet om att få minska antalet vargar? Blir konfunderad vad statens styrningsgrupper håller på med och vad detta schabbel kostar."

"Grattis till erat idiotiska beslut om vargjakten", lyder en upprörd röst från Skoghall. 

Tonen är i ibland hård men hittills har det inte kommit in några direkta hot till myndigheten. Och förvaltningsrätten har inte enbart fått arga mejl utan också positiva reaktioner.

"Vill bara berätta hur lycklig jag och många andra blev när ni besluta att stoppa vargjakten. Det ni gör är helt rätt."

En professor från Uppsala skriver:

"Jag vill bara ge mitt fulla stöd till ert beslut att stoppa vargjakten i Värmland. Liksom många andra forskare och biologer anser jag att vargstammen fortfarande är för liten och bör få växa ytterligare."

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".