Bagerikonkurs undviks - ett tag till

Det blir inga konkursförhandlingar i tingsrätten i dag för bolagen bakom Vetekransen i Kristinehamn. Under morgonen drogs den sista ansökningen tillbaka. Ägaren finns även hos kronofogden för stora skulder.

Det var i december som åtta av de bagerianställda begärde företaget i konkurs eftersom de inte fått ut några löner sedan september. Det var under gårdagen, i sista stund, som ägaren betalade ut oktoberlönerna.

De anställda väntar dock fortfarande på lönerna för november och december.

- Om inte slutlönen betalas ut senste den 25 januari så gör vi om processen, säger Andreas Marklund, ombudsman på Livsmedelsarbetarförbundet.

Bageriet Vetekransen och kafeet Vetekringlan i centrala Kristinehamn togs över av den nya ägaren för drygt ett år sen. De senaste två åren har hon övertagit sammanlagt nio företag runt om i mellansverige - varav de flesta i kafébranschen. Flera av dem har idag skulder hos kronofogden.

Bageriet och kafet i Kristinehamn stängdes i mitten av december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".