Kristinehamnsbolag kan vara del i stor bagerihärva

Ägaren till det konkurshotade bolag som drev bageriet Vetekransen i Kristinehamn har stora skulder hos kronofogden. Enligt Helsingborg Dagblad har bolaget kopplingar till en landsomfattande härva där bolag plundras - och den har förgreningar till Karlstad. 

De åtta anställda som ansökt om att få företaget Holm Nyström AB i konkurs fick igår sin oktoberlön och drog därmed tillbaka sina konkursansökan i Värmlands tingsrätt idag.

Nu börjar istället deras väntan på att få sin november- och decemberlön.

Men det kan bli svårt. Ägaren till Vetekransen och Vetekringlan i Kristinehamn har stora skulder för sitt bolag Holm Nyström AB hos kronofogen. Det handlar om 750 000 kr varav det mesta är skatteskulder.

Ägaren har även nio andra relativt nystartade bolag varav flera har skulder. 

Helsingborgs Dagblad har avslöjat en riksomfattande bagerihärva där en rad företag systematiskt köpts upp och plundrats på värde - med obetalda löner, fakturor och skatter som följd. Granskningen har funnit att en av huvudmännen har kopplingar till Vetekransen i Kristinehamn.

Läs mer här: http://hd.se/inrikes/2014/12/27/bageriharvan-fortsatter/

Enligt Helsingborgs dagblad finns också kopplingar till tidigare konkurser i Värmland. Det gäller det bolag som tidigare ägde Vetekransen och Ejes konditori i Kristinehamn samt Grönstedts hembageri i Karlstad där Damms konditori, Café Våxnäs och Café Barkassen ingick. 

Först vill ägaren till Kristinehamnsbageriet inte kommentera uppgifterna till P4 Värmland men sen ändrar hon sig och säger i ett sms att hon inte har ansvar för löner, fakturor och ekonomi utan att detta sköts av en annan person som hon namnger. Hon beskriver att situationen är mycket jobbig för henne och familjen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".