Stefan Larsson, vd för Färjestad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Stefan Larsson, vd för Färjestad. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

FBK om nedragningarna: "Vi har för stor kostym"

Stefan Larsson: "Det är en samling orsaker"
1:29 min

Färjestads BK har nu varslat sex personer om uppsägning. Varslen kommer efter säsongsinledningens kraftigt vikande publiksiffror. Det är dock inte den enda förklaringen till neddragningarna.

– Vikande publiksiffror är väl inte orsaken till det här. Det är en samling orsaker, säger FBK:s nye vd Stefan.

Sex personer varslas, är det så illa?

– Det är väl såhär att en organisation som går i förändringstankar samlar ihop många åtgärder till ett paket. Publiksiffrorna är naturligtvis en del av problemet, kostnadsbilden är en annan del av problemet. En lönsamhetsbild har både intäktssida och kostnadssida, säger Stefan Larsson.

FBK:s förre klubbdirektör Lars Glennert har i NWT sagt att han menar att klubben låtit kostymen växa sig alldeles för stor och han riktar stark kritik mot klubben ledning. Håller du men om analysen?

– Ja, delvis är det väl därför vi gör det här. Vi har en för stor kostym. Sen får väl Lars Glennerts uttalande stå för sig själv. Jag satt en halv söndag med Lars för inte allt så länge sedan och hade ett väldigt bra snack om orsak och verkan i dåtid och nutid, säger Stefan Larsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".