Bostäder. Foto: Jessica Gow/TT.
1 av 2
Fastighetsmäklare Birgitta Gyllenstolpe i Karlstad
2 av 2
Fastighetsmäklare Birgitta Gyllenstolpe i Karlstad tror inte att prisutvecklingen kommer att stanna upp. Foto: Anna Tjäder / Sveriges Radio

Priserna på småhus i Värmland ökar

Birgitta Gyllenstolpe: "Jag tycker synd om några av mina köpare"
1:28 min

Priserna på småhus i Värmland fortsätter att öka. Under sista kvartalet 2014 steg priserna på småhus med tio procent jämfört med samma period året innan.

– Det är säljarens marknad och jag tycker personligen synd om vissa av mina köpare som måste kasta sig in i en budgivning och sen inte få sin drömbostad ändå, säger fastighetsmäklare Birgitta Gyllenstolpe.

Under det sista kvartalet 2014 steg priserna på värmländska småhus med 10 procent. Det jämfört med samma period förra året. Det placerar Värmland på en delad andraplats i landet vad gäller prisutvecklingen. Störst ökning fanns på Gotland där priset stigit med 14 procent. Och fastighetsmäklare Birgitta Gyllenstolpe som är verksam i Karlstad och kranskommunerna menar att hon märker av att finns ett underskott av objekt till salu.

– Vi märker det väldigt väl på att det är många som vill ha en förhandsvisning och även lägger ett högre bud innan visning för att slippa budgivning, säger Birgitta Gyllenstolpe.

Under 2016 träder nya regler kring amorteringskrav i kraft till fullo. Birgitta Gyllenstolpe tror att det till viss del kan matta av marknaden, men att det inte kommer påverka särskilt mycket.

– Så länge räntenivåerna ligger där de ligger så kommer marknaden vara uppåtgående. Det finns heller inget i vår omvärld som tyder på att det skulle stagnera, säger fastighetsmäklare Birgitta Gyllenstolpe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".