Can Keskin och Alexander Breeze. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
Can Keskin, sjundeklassare på Hultsbergsskolan i Karlstad och föreläsaren Alexander Breeze. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
P4 Värmland kollar - #drogvärmland

Stort drogseminarium för skolelever

Breeze: "Många ungdomar är nyfikna på droger"
6:33 min

Just nu pågår ett drogseminarium på Karolinen i Karlstad. Det är genom den nationella kampanjen "I say no drugs", som grundskoleelever i Karlstad bjuds in för att informeras om riskerna med droger.

 - Det är mycket jargonger hos ungdomarna när vi talar droger. Dom kan exempelvis säga "det är ju coolt att röka hasch", men det är en jargong, att förverkliga det snacket är det inte många som gör, säger föreläsaren Alexander Breeze som själv har ett förflutet som drogmissbrukare.

Det är grundskoleelever från årskurs sex till nio i Karlstads kommun som bjuds in till Karolinen idag för att få ta del av Alexanders föreläsning. Can Keskin går i sjuan på Hultsbergsskolan och han tyckte det var intressant att lyssna.

 - Jag trodde att det skulle vara en tråkig föreläsning men den var mycket roligare och mer intressant än vad jag hade trott. Jag visste inte ens var droger var innan den här föreläsningen men nu vet jag mer, och jag lärde mig att jag inte vill börja med droger, säger hultsbergseleven Can Keskin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".