Thomas Sjölander, tillförordnad vd för Konsum Värmland.
Thomas Sjölander, ny vd för Konsum Värmland.

Tomas Sjölander kvar som vd för Konsum Värmland

Tomas Sjölander: "Det känns oerhört stort"
1:30 min

När förre vd:n Steve Fredriksson fick sparken från Konsum Värmland blev Tomas Sjölander tillförordnad vd. Nu är det klart att Sjölander får fortsätta på posten.

Tomas Sjölander, för detta chef för Konsum Värmlands bageriverksamhet, blir den som får leda Konsum Värmland de närmaste åren. I början av oktober tog han över som tillförordnad vd när Steve Fredriksson fick sparken.

Sjölander har tidigare varit bageri- och försäljningschef på Konsum Värmlands grossistverksamhet.

Han har ett ursprung inom försvarsmakten, har haft eget företag och har nu varit inom Konsum sedan tolv år tillbaka.

– Det var från början ingen självklarhet att Tomas skulle få tjänsten som ordinarie VD. Vi lade därför ned mycket tid och energi på rekryteringsarbetet, men nu har vi beslutat att Tomas får ett fortsatt förtroende. Och jag är fullkomligt övertygad att det är ett bra beslut. Inte minst med tanke på det utmärkta arbete han gjorde under sin tid som tillförordnad VD, säger styrelsens ordförande Ann-Kristine Johansson i ett pressmeddelande.

Tomas Sjölander fick 100 000 kronor i månadslön när han tog jobbet som tillförodnad vd. Vilken lön han kommer att uppbära som ordinarie vd är ännu inte färdigförhandlat.

– Jag är givetvis hedrad över att få fortsätta leda en fantastisk förening vidare. Vi har mycket utmaningar framför oss, men tillsammans med engagerade medlemmar, förtroendevalda och medarbetare har vi all anledning att se framtiden an med tillförsikt, säger Tomas Sjölander.

Vilka förändringar vill du göra?

– Jag vill inte närmare gå in på det just nu, men vi måste få igång vår försäljning. Vi ska ta oss tillbaka till den position vi är berättigade till och det är klart att vi vill vara etta, säger Sjölander till P4 Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".