Polisbil. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 21-22 januari

193 händelserapporter det senaste dygnet. Lidl i Säffle har haft två inbrott. En man anhållen för misshandel och olaga hot. Den man som varit försvunnen är anträffad död.

7.16 INBROTTSTÖLD, LIDL, SÄFFLE.
Gärningspersonerna har tagit sig in i butiken genom att krossa ett fönster. I butiken fanns en kasse med snusstockar som gärningspersonerna inte fått med sig. Det är oklart om något saknas efter inbrottet. Teknisk undersökning utförd.

09.04 MORDBRAND, HAMMARÖ.
En brand har anlagts vid ett hus på Hammarö. Inga personer bodde f n i huset. En ruta har krossats och brännbar vätska har kastats in i huset. En svartklädd man har varit observerad vid tillfället. Polispatrull har släckt branden innan det uppstod någon större brand. Flera polispatruller bl a hundpatrull har varit och sökt efter mannen. Teknisk undersökning utförd.

10.40 FRI.
En 20-årig man som har suttit anhållen för narkotikabrott frigavs.

11.51 INBROTTSTÖLD, KOPPOM.
Någon gång sedan fredags så har det inträffat ett inbrott där det stals bla en tv.

14.24 STÖLD, KRISTINEHAMN.
En man har varit inne på ett hotell där han tagit sig innanför disken i receptionen och stulit ca 1600 kr ur kassan. Han är ca 20 år och ca 190 cm lång med svenskt utseende. Han var iklädd en blå dunjacka och adidasbyxor.

14.46 PERSONRÅN, KARLSTAD.
En kille har blivit rånad på plånbok och sitt busskort när en man hoppade på honom i en tunneln från Kasernhöjden. Detta skall ha skett ca kl 14.25. Gärningsmannen hade kommit upp bakifrån och hållit någon form av tillhygge mot halsen på målsägande. Gärningsmannen är ca 175 cm lång och han hade svart jacka med huvan uppdragen, mörka byxor samt vita handskar.

15.00 ANTRÄFFAD DÖD PERSON.
Den 51-årige man som varit saknad sedan den 3 januari är anträffad död i sin bil i det sökområde som vi de senaste dagarna sökt i efter mannen. Bilen anträffades av en polisman som åkte på en snöskoter och då hittade bilen på en grusväg. Bilen var helt översnöad och det var ca 70 cm snö grusvägen. Polismannen kunde konstatera att mannen sitter i bilen och är död. Anhöriga är underrättade.

15.30 HÄKTNING.
En 27-årig man är häktad på sannolika skäl misstänkt för stöld i källarförråd den 18 januari i Arvika.

16.58 TRAFIKOLYCKA PERSONSKADA, RV63 FILIPSTAD.
En lastbil som kört i diket vid Dammhöjden. En person har lättare skador som ambulanspersonalen plåstrar om. Totalstopp i trafiken en längre stund och vajjerräcke samt en elstolpe är nerkört.

17.02 STÖLD I BUTIK, KARLSTAD.
Fyra tjejer ertappas när de stulit varor i en affär i Välsviken. De har även gods från andra affärer på sig som misstänks vara stulet.

19.19 INBROTT I VILLA, RÅDJURSVÄGEN, SUNNE.
Målsägande kommer hem och ser att altandörren är uppbruten. Inbrottet har skett någon gång efter kl 18.00. En klocka är tillgripen. Brottsplatsundersökning utförd av patrullen.

21.59 DROGRATTFYLLERI KARLSTAD.
En bil kontrolleras och föraren uppvisar tecken på narkotikapåverkan. Medtas för kroppsbesiktning. Frigiven efter provtagning och förhör.

23.05 MISSHANDEL OCH OLAGA HOT, KARLSTAD.
En man har misshandlat sin fd. flickvän och sedan lämnat lägenheten. Efter åklagarkontakt blev mannen anhållen i sin utevaro. Mannen anträffad och gripen. Anhållen efter förhör.

02.01 INBROTTSSTÖLD LIDL, SÄFFLE.
Krossat en ruta och sedan brutit upp ett tobaksställ. Okänt hur mycket som tillgripits.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".