Cecilia Wikström Previa.
Cecilia Wikström Previa. Foto: Bengt Höglind / Sveriges Radio
P4 Värmland kollar - #drogvarmland

Så gör du när kollegan dricker

Cecilia Wikström: "Ofta nekar personen"
0:48 min

I vår granskning av drogerna i Värmland har vi tittat på flera aspekter av missbruk. En situation kan vara att man har en kollega på jobbet som har problem med alkohol eller droger.

Cecilia Wikström är sjuksköterska på företagshälsovården Previa. Hon berättar hur man kan gå tillväga när man konfronterar en kollega eller anställd.

--Ofta nekar personen och säger. "Nej, jag har inga problem, hur kan du säga det?", säger hon.

Hon menar att om det är uppenbart att en kollega eller anställd är påverkad av droger eller alkohol så bör en chef kopplas in. Har man en misstanke om detta så kan man åka till företagshälsovården och ta ett utandningsprov. det är något man som chef har rätt att göra mot sina anställda.

– Ja, om personen visar uppenbara tecken på att vara påverkad på arbetet, säger Cecilia Wikström.

#drogvarmland

Vi tar ett helhetsgrepp på drogproblematiken i länet. Har du egna erfarenheter? Var med och påverka innehållet i radion denna temavecka. Ring vår publikredaktör Annika på 054-777 26 62 eller mejla p4varmland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".