Lena Skoglund, utredare på Karlstad kommun.
Lena Skoglund, utredare på Karlstad kommun.

Personal i grundskolan i hbtq-certifieras

Lena Skoglund: " 100 peroner ska utbildas"
1:01 min

Karlstad kommun har under flera år jobbat med att hbtq-certifiera verksamheter inom kommunen. Under februari är det elevhälsan i grundskolans tur.

I Karlstad kommun har man certifierat flera verksamheter bland annat gymnasieförvaltningen och några fritidsgårdar inom kommunen. 

I februari ska elevhälsan och rektorer inom grundskolan bli hbtq-certifierade.

Lena Skoglund är utredare vid barn- och ungdomsförvaltningen och hon berättar hur man arbetar med hbtq-frågor inom kommunen.

– Det handlar om att bemöta alla på ett korrekt sätt och att det finns en medvetenhet bland personalen att inte utgå från den sexuella normen, säger Lena Skoglund.

Det är RFSL som utbildar skolans personal. Över 100 personer är det som ska utbildas under 2015. Sedan är tanken att det ska spridas i verksamheten.

– Det kan handla om att man tar för givet att alla har en mamma och en pappa eller en partner av olika kön, säger Lena Skoglund, utredare på Karlstad kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".