Benny Selberg. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Benny Selberg, föräldraföreningen mot narkotika. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
P4 Värmland kollar - #drogvarmland

Benny hjälper unga ut ur missbruket

Benny Selberg: "Jag har världens bästa jobb"
8:48 min

För att förhindra att unga hamnar i missbruk och hjälpa dem att ta sig ur drogträsket behövs en hel del folk. Några som jobbar med det här är föräldraföreningen mot narkotika.

– Vi räknar med att 4,5-5 procent av ungdomarna testar narkotika i större omfattning, säger Benny Selberg från föräldraföreningen mot narkotika.

Bennys mamma var en av dem som drog igång föreningen. Trots det hamnade Benny själv i drogträsket och langade även till andra. Det krävde flera turer till fängelset innan han bestämde sig för att bli fri från knarket.

– Jag avskyr narkotikalangare idag, så jag avskyr egentligen mig själv eller det jag gjort. Men jag kan ju inte leva med ångest över det idag utan idag får jag ju se vad jag gör i mitt arbete där jag har möjlighet att påverka att andra människor slipper gå igenom det jag gått igenom, säger Benny.

#drogvarmland

Vi tar ett helhetsgrepp på drogproblematiken i länet. Har du egna erfarenheter? Var med och påverka innehållet i radion denna temavecka. Ring vår publikredaktör Annika på 054-777 26 62 eller mejla p4varmland@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".