Kasim Cancarevic och Miralem Malic. Futsal. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
Kasim Cancarevic, tränare för Orrholmens IF Futsal och spelaren Miralem Malic. Foto: Robert Ojala/Sveriges Radio
Futsal

Karlstadslag siktar mot toppen

Malic: "Vi har spelare som platsar i landslaget"
5:01 min

Nu på söndag kvalar Orrholmens IF Futsal till högsta ligan i Sverige. Futsal är en form av inomhusfotboll och Karlstadslaget har imponerat stort i gruppspelet inför slutkvalet.

- Futsal är som inomhusfotboll där man spelar fem mot fem, fyra utespelare och en målvakt. Bollen är mindre än i vanlig fotboll så spelet blir väldigt tekniskt och underhållande att kolla på, säger Kasim Cancarevic, tränare för Orrholmen IF Futsal.

Karlstadlaget möter Hallstahammar i kvalmatchen på söndag och hur det kommer att gå finns det inga tveksamheter kring.

- Vi vinner. Håller vi bara tätt bakåt så vinner vi. Mål framåt kommer vi att göra så det viktiga är att vi har koll på defensiven, säger spelaren Miralem Malic

Vid vinst kommer laget gå vidare till ett sista slutkval där tre lag möter varandra och där de två bästa lagen kommer att gå till den högsta ligan i Sverige. Med tanke på vilka spelare som finns i Orrholmens IF Futsal skall avancemang inte vara några problem.

- Vi har väldigt många bra bollskickliga spelare i laget så det skulle inte förvåna mig om flera av oss kommer vidare till landslagsuttagningarna, säger Miralem Malic.

Matchen spelas i Sundsta sporthall på söndag klockan 18:00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".