Ett plan från British Miland International. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.
Det är BMI, British Midland International, som flyger mellan Karlstad och Frankfurt. Foto: Björn Söderholm/Sveriges Radio.

Ännu oklart om Frankfurtflygets mellanlandning i Jönköping

Det är fortfarande oklart om och när flyget mellan Karlstad och Frankfurt ska börja mellanlanda i Jönköping. Förhandlingarna pågår fortfarande.

Men det datum som har nämnts tidigare som ett möjligt startdatum, 2 februari, är inte aktuellt, det slår Jönköpings flygplats vd Sten Norinder fast.

Det som har hänt hittills är att Region Jönköpings landstingsstyrelse har sagt ja till att gå i borgen för ett lån på 15 miljoner kronor som stöd till linjen.

– Det var en nödvändig förutsättning för att gå vidare med förhandlingar, men vi är inte på något sätt klara än. Vi får se om det blir något, vi hoppas på det, säger Sten Norinder.

Vad är det ni förhandlar om?

– Om villkoren för att de ska flyga här. Att de är överens med Handelskammaren om villkoren och med flygplatsen om den service vi ska kunna ge dem här.

Det är det brittiska bolaget BMI som kör flyget mellan Karlstad och Frankfurt. Hur mycket restiden mellan Karlstad och Frankfurt förlängs om det blir mellanlandningar i Jönköping är oklart.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".