Torsby flygplats. Foto: Lennart Nordenstein.
I höst börjar Flexflight trafikera linjen Torsby-Hagfors Arlanda. Förhoppningsvis blir det bättre regularitet och information till resenärerna. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Torsby

Trafikverket har större krav på nya Torsbyflyget

Trafikverket: Hoppas på att informationen blir bättre
1:21 min

Från och med i höst blir det danska Flexiflight som tar över flyget mellan Torsby-Hagfors och Arlanda. Flexiflight kommer att använda holländska AIS som underleverantör till flygningarna.

Det nuvarande flygbolaget Avies hemmahörande i Estland har varit starkt ifrågasatt. Förutom att informationen till flygresenärerna varit dålig så har säkerheten brustit.

Inom kort kommer statens haverikommission med en slutrapport om hur ett flygplan kunde glida av landningsbanan i Torsby. Till detta finns det ett flertal incidenter rapporterade samtidigt som regulariteten brustit ett flertal gånger.

– Man borde förbättra informationskanalerna, säger Johan Holmér, avtalschef på Trafikverket

Men från och med 25 oktober i år tar danska Flexflight över flyget till och från Arlanda från Torsby och Hagfors. Flexiflight har inte några egna flygplan som passar in i linjen, istället anlitas det holländska flygbolaget AIS som förhoppningsvis ska följa tidtabellerna.

– Vi hoppas att Flexflight använder internet mer för att informera om bland annat inställda turer, säger Johan Holmér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".