Polishuset i Karlstad. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.
Polishuset i Karlstad. Foto: Lennart Nordenstein/Sveriges Radio.

Polisdygnet 27-28 januari

112 händelserapporter det senaste dygnet. En kvinna anhållen misstänkt för mordförsök. Två bostadsinbrott anmäldes under kvällen och under natten har det inbrott i livsmedelsbutik.

11.15 BEDRÄGERI, KARLSTAD.
En 27-årig man hämtades till förhör i ett utredningsärende avseende bedrägeri. Han anhölls efter förhör.

11.30 DROGRATTFYLLERI MM, KARLSTAD.
En 65-årig man greps då han gjort sig skyldig till bl a vårdslöshet i trafik genom att försöka körs ifrån polisen. Mannen är välkänd av polisen och han var påverkad av narkotika.

12.30 RINGA NARKOTIKABROTT, EKSHÄRAD.
En 30-årig man medtagen för provtagning misstänkt för att vara påverkad av narkotika.

12.36 STÖLD I BUTIK, KARLSTAD.
En man i 40-års åldern observeras på övervakningsfilm att han tillgriper kosmetika till ett värde runt 25.000 kr. Flera patruller spanar runt i centrala Karlstad efter mannen. Han skulle vara iklädd en grå/blå jacka samt en mössa.

14.32 NARKOTIKABROTT RINGA FRYKSÄNDE, TORSBY.
I samband med att en bil kontrolleras uppvisar passageraren tecken på narkotikapåverkan. Medtagen för kroppsbesiktning.

15.00 HÄKTAD.
Den man som suttit anhållen i Karlstad häktades på sannolika skäl av Värmlands Tingsrätt.

15.00 HÄKTADE.
De två kvinnorna som suttit anhållna för bl a stölder i Karlstad 15-01-24 har häktats av Värmlands tingsrätt på sannolika skäl.

16.28 NARKOTIKABROTT RINGA, KARLSTAD.
Man anträffar en person som är påverkad av både narkotika och alkohol. Medtagen för kroppsbesiktning. Beslag av liten mängd narkotika.

16.55 HUSRANNSAKAN I ÅRJÄNG.
Svensk polis hjälper Norge med husrannsakan i ett stöldärende. Man anträffar narkotika och under tiden man är där kommer en man och en kvinna till adressen i en stulen bil. Båda gripna och de frigavs efter förhör.

18.06 ÄLGOLYCKA MED PERSONSKADA LV 240 LAKHEDEN, HAGFORS.
En bil som kört på en älg. Älgen död. Två personer avförda med ambulans till Torsby sjukhus. Glassplitter i ansiktet. Lindrigt skadade.

18.40 INBROTT I VILLA, SKÄRVÄGEN, TORSBY.
Larmet har gått till ett vaktbolag och när husägaren kommer hem ser han att en ruta är krossad och att det varit inbrott. Okänt vad som tillgripits. Hundpatrull har spårat från fastigheten till en parkering där en bil sannolikt har stått.

19.10 VILLAINBROTT EKVÄGEN, KIL.
Ägaren kommer hem och upptäcker att flera fönster är uppbrutna. Inne har sedan ett kassaskåp brutits upp samt att det saknas ett flertal datorer. Avspärrat för teknisk undersökning under morgondagen.

20.17 FÖRSÖK TILL MORD, VÅLBERG, KARLSTAD.
En kvinna i 25-årsåldern är gripen misstänkt för försök till mord. Hon är anhållen efter förhör. Brottet har skett i en bostad. Målsägande är en man och han är förd till Centralsjukhuset i Karlstad med allvarliga men ej livshotande skador.

20.51 DROGRATTFYLLERI NARKOTIKABROTT, KIL.
När en bil ska kontrolleras försöker föraren försvinna in i en lägenhet. Han stoppas vid dörren men stoppar ner något i brevinkastet. det visar sig vara narkotikaklassade tabletter. medtagen för kroppsbesiktning.

01.59 INBROTT, ARVIKA.
Larmet har gått till Coop i Vikene och när kontaktmannen kommer dit ser de att en ruta på entrédörren är sönderslagen. Snus och cigarretter är tillgripet. Brottsplatsundersökning utförd av patrullen.

05.23 STÖLD/HÄLERI, KARLSTAD.
En patrull kontrollerade en 48-årig man och såg att han hade flera digitalkameror i en ryggsäck. De misstänks vara stulna varför han greps. En 33-årig kvinna i mannens sällskap togs med för kroppsbesiktning misstänkt för narkotikabrott, eget bruk.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".