Centerpartistiska kommunalrådet Dag Rogne i Sveriges Radio Värmlands radiostudio. Foto: Hedvig Nilsson.
Dag Rogne (C), kommunalråd i Säffle kommun. Arkivbild: Hedvig Nilsson/Sveriges Radio.

Rogne (C) om otryggheten i Säffle: "Måste ta tag i det"

Dag Rogne (C): "Det är tomt på stan och sjaskiga miljöer"
0:55 min

Varannan Säfflebo är otrygg. Det visade sig när kommunen frågade 550 Säfflebor vad de tycker om sin kommun. Säffles centerpartistiska kommunalråd Dag Rogne är oroad.

På en medborgarundersökning som Säffle kommun har gjort så visade det sig att hälften av de 550 Säffleborna inte känner sig trygga i Säffle.

– Ja, det känns ju inte bra. Det verkar ju som det är någonting som vi får ta tag i här framöver, så att det blir bättre. 

Säffle drabbades av en inbrottsvåg i höstas, och på tre år har det begåtts två mord. Men orsaken till att varannan Säfflebo känner sig otrygg den hittar man inte i brottstatistiken, säger Urban Bengtsson på polisen i Säffle.

– Jag vill betona att det inte finns någonting i statistiken som gör att Säffle utmärker sig, säger Urban Bengtsson.

Säffles kommunalråd Dag Rogne (C) om varför så många Säfflebor känner sig otrygga.

– Det är lite tomt på stan, på gatorna, och då känner man sig otrygg. Det är lite sjaskiga miljöer, buskage och lite ödsligt. Och det har också att göra med att få ansikten på polisen och politiker.

Hur tänker ni ta tag i det?

– Vi måste börjar jobba ihop med polisen och hur vi informerar våra medborgare. Men också hur vi utvecklar vår statsmiljö. Vi måste ta tag i det så fort vi kan, säger Dag Rogne (C).

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".