Entrén där man ser hela Strandvallen. Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.
Foto: Mats Fagerström/Sveriges Radio.

Amerikansk mittfältare sista viktiga pusselbiten för Mallbacken

Katie Bethke: "I think it's a great club"
2:24 min

Nu är Mallbackens trupp inför återkomsten till damallsvenskan i fotboll i stort sett klar. Detta efter att den amerikanska mittfältaren Katie Bethke värvats.

Katie Bethke är en 26-åring, som närmast kommer från spel i norska ligan. Hon har tidigare bland annat spelat i de amerikanska och tyska högstaligorna, och har meriter från USA:s U23-landslag. Enligt Mallbackens sportchef Stefan Johansson är hon en kreativ mittfältare med stora ledaregenskaper.

Stefan Johansson är nöjd med vinterns värvningar, och säger till P4 Värmland att konkurrensen i truppen är betydligt bättre än förra gången klubben var uppe i allsvenskan. Han ser just Katie Bethke som det allra mest meriterade nyförvärvet.

Truppen kan komma att breddas med någon mer lokal spelare, men när det gäller förväntade startspelare har klubben nu värvat färdigt.

P4 Värmland nådde Katie Bethke på flygplatsen i USA på onsdagseftermiddagen, just innan hon skulle påbörja resan till Sverige. Hon beskriver sig som en spelare med bra blick för spelet, och som gillar att vara involverad hela vägen från försvar till anfall. Hon tycker också att Mallbacken verkar vara en bra klubb.

– Jag tycker att det är en bra klubb. Nyuppflyttade, så de har mycket att bevisa. Jag var i samma situation när jag gick till Avaldsnes 2013 när de var nyuppflyttade, de var väldigt motiverade att visa att de kunde göra bra ifrån sig i norska högstaligan. Jag känner samma sak när det gäller Mallbacken. Så det kändes som ett bra lag att gå till, säger Katie Bethke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".