Markus Larsson, alpint vid fredagens pressträff med landslagen inom alpint, freestyle, skicross, snowboard, speedski och telemark. Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT

Markus Larsson klar för sitt sjätte VM

Markus Larsson: "Jag har goda minnen från Vail"
1:02 min

36-årige slalomåkaren Markus Larsson från Hammarö kommer i Vail, Colorado i USA att delta i sitt sjätte alpina VM.

Idag kom bekräftelsen på att Markus Larsson tar en av platserna i slalomlaget, tillsammans med Mattias Hargin, Jens Byggmark och André Myhrer.

Markus själv sitter just nu på ett flygplan men P4 Värmland har talat med Radiosportens expert Torgny Svensson och hans förväntningar på Markus i VM.

– Det som talar till hans fördel i Vail är att det kommer att bli en tävling som inte är alltför komplicerad. Det innebär att han inte behöver riskera att köra ur. Det kommer att bli bra underlag eftersom han inte har det bästa startnumret. Så underlaget och arenan hjälper Markus.

Torgny Svensson tror dock inte att Markus Larsson kommer att få kliva upp på prispallen:

– Jag tycker inte att han har det högsta hastighet som krävs för att kunna ta en medalj.

Calle Lindh utmanade André Myhrer om den sista platsen i slalom till VM i Vail. När det svenska VM-laget presenterades på onsdagen får både Lindh och Myhrer åka till Colorado. Men det blir Myhrer som får köra slalom. Lindh får i stället nöja sig med att köra storslalom.

– Med det här herrlaget vi har så kommer vi definitivt vara med och slåss om medaljerna, framförallt i slalom där vi har fyra åkare rankade topp 15 i världen, säger Anders Sundqvist, sportchef, i ett pressmeddelande.

Förutom Lindh ska Myhrer och Matts Olsson köra storslalom i VM, som startar i nästa vecka. Kölasonen Olsson genrepade med en seger i storslalom i Europacupen på tisdagen. 

Tävlingsprogrammet i VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".