Ett moln av eld. Foto: Peter Karlsson/Bergslagens räddningstjänst.
Flera gasflaskor exploderat under branden i en verkstad i Lesjöfors. Foto: Peter Karlsson/Bergslagens räddningstjänst.

Riksväg 26 öppen igen efter brand i Lesjöfors

Räddningstjänstens insatsledare Peter Karlsson om branden
2:40 min

En våldsam brand i en verkstadslokal i Lesjöfors har bekämpats hela natten av räddningstjänsten. Under branden exploderade flera gasflaskor och två villor evakuerades.

Under den kraftiga branden var riksväg 26 länge avstängd, men öppnades vid 8-tiden på morgonen, och allt efterarbete ska nu vara avslutat. 

Ingen människa skadades i branden. Enligt Bergslagens räddningstjänst exploderade flera gasflaskor med acetylen och syrgas.

– Vi har hört tre riktiga smällar, säger insatsledaren Peter Karlsson på Bergslagens räddningstjänst.

Byggnaden som brann var en verkstad som tidigare varit bensinstation. På grund av alla kolsyreflaskor som fanns där inne höll räddningstjänst ett säkerhetsavstånd på 100 meter kring byggnaden och trafiken på riksväg 26 leddes om.

Larmet om branden ringdes in till SOS Alarm strax efter klockan 19 på torsdagskvällen. Branden var fullt utvecklad redan när räddningstjänsten kom till platsen, enligt insatsledaren Peter Karlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".