En polisman. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 29-30 januari

Ett dygn med ca 100 händelserapporter. Flera inbrott anmälda och en brand utbröt i en verkstadslokal i Lesjöfors. Risk fanns för explosion så området kring lokalen spärrades av.

07.01 OLAGA HOT, CENTRALA SÄFFLE.
Tre män slog hål lägenhetsdörren med en yxa och tog sig in i lägenheten. En man som fanns i lägenheten blev hotad. Det uppstod även ett tumult men mannen lyckades fly ur bostaden. De tre gärningsmännen lämnade platsen i bil.

07.02 INBROTT I FORDON, HAMMARÖ.
Ett flertal företagsbilar har haft inbrott under natten och det har stulits arbetsverktyg från samtliga.

07.04 INBROTT, HERTIG FILIPSGATAN, FILIPSTAD.
Inbrott i kommunens lokaler under natten. En mindre buss, en Toyota, samt en dator tillgripet. Bussen påträffades i närheten.

09.37 INBROTT, DJUPSUNDET HAMMARÖ.
Någon har tagit sig in hos Fönstergrossisten genom att bryta upp en garageport. Verktyg samt en TV tillgripet.

09.41 INBROTT I UTHUS, VALNÄS TVETA, SÄFFLE.
Någon har brutit sig in i en lada och tillgripit en 4-hjuling. Fabrikat Suzuki Regnr: LFK629 Röd. Fordonet försedd med snökedjor. Ytterligare gods tillgripet och en del har slängts i en soptunna hos grannen.

10.10 FRIGIVNA.
Anhållandet hävt på de två personer som greps för stöld 28/1-15 i Karlstad.

12.12 STÖLD ÅHLENS,CENTRALA KARLSTAD.
Väktare grep en man som tillgrep varor för ca 8.500 kronor. Efter förhör och utredning visade det sig att det är samma man som utförde en stöld på Åhléns tidigare i veckan. Mannen anhölls efter förhör.

13.00 HÄKTNING.
En man, 57år gammal, häktad för flera fall av våld och hot mot tjänsteman.

14.39 RINGA NARKOTIKABROTT, KARLSTAD.
Tre personer, två män och en kvinna, medtagna för kroppsbesiktning, misstänkta för ringa narkotikabrott.

14.40 FRIGIVEN.
Anhållandet hävt på den man 27 år som varit anhållen misstänkt för bedrägerier.

15.39 VILLAINBROTT, BROR SAHLSTRÖMS VÄG, ARVIKA.
Tillträde till villan genom att bryta upp ett fönster på baksidan av fastigheten. Det är oklart vad som tillgipits då villan har stått obebodd under en längre tid. Hela huset genomsökt.

18.12 VILLAINBROTT, LUGNADALSGATAN, SÄFFLE.
När villaägarna kom hem upptäckte de att det varit inbrott. En fönsterruta till köket var uppbruten. Kök och sovrum hade genomsökts. Tillgrepp har skett av guldföremål.

18.30 HÄMTNING TILL FÖRHÖR, SÄFFLE.
En 30-årig man hämtades under kvällen in till förhör i ett stöldärende. Mannen anhölls efter förhöret.

19.04 BRAND I VERKSTADSLOKAL, LESJÖFORS.
Brand i en nerlagd bensinstation som numera används som verkstadslokal. Flera smällar hördes i ett tidigt skede från den brandhärjade byggnaden. Rv 26, som passerar på 25 meters avstånd, stängdes av och trafiken omdirigerades via gator i centrala Lesjöfors. Två närbelägna fastigheter utrymdes under räddningsaktionen. Det finns en kolsyretank inne i lokalen som Räddningstjänsten kyler ner. Rv 26 avstängd under hela natten och trafiken har dirigerats om. Anmälan upprättad angående mordbrand och platsen avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning.

23.05 NARKOTIKABROTT, KARLSTAD.
Ett fordon kontrollerades och det fattades misstanke om att en 32-årige förare och en passgerare var påverkade av narkotika. Båda medtogs för provtagning. Vid husrannsakan/kroppsvisitationen påträffades narkotika varför den 34-årige passageraren greps. Anhållen efter förhör.

00.02 TRAFIKOLYCKA RV 26, LESJÖFORS.
Strax norr om Lesjöfors så har det inträffat en singelolycka med en personbil. Bilen har kört av och lagt sig på sidan. Två personer i bilen, båda oskadda.

00.50 BRAND I BOSTAD, CHARLOTTENBERG.
Räddningstjänsten kallades till en adress där det ryker från en lägenhetsdörr. Ingen person befann sig i lägenheten och branden hade startat i ett litet rum intill en säng/bädd. Skadorna begränsade till rummet och lägenheten spärrades av i avvaktan på teknisk undersökning.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".