Top Cats på jubilerande countryfestival

6:25 min

Top Cats är dragplåster i kväll när countryfestivalen på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad drar igång för tionde gången.

Enligt Jon Kleppenes, sångare i bandet, var det faktiskt countryn som förde bandmedlemmarna samman en gång i tiden.

– Det var ett gemensamt intresse för Johnny Cash som fick oss att starta. Vi var tre i klassen som gillade honom och valde att spela en låt av honom på musiken.

Han berättar att han egentligen är lite mer förtjust i den äldre countryn än den nyare.

Förutom Top Cats spelar Riley McOwen & the sleasy rustic boys, Tennessee drifters, Rob Coffinshaker som sysslar med vampyrcountry från Karlstad och Jankas blågräs på festivalen.

Top Cats har precis avslutat arbetet med att spela in en ny skiva och den här gången gör man det inte på ett stort skivbolag.

– Vi tog beslutet under hösten att gå ifrån vårt stora fina skivbolag, Vi är fortfarande sams men personligen tycker jag att Warner är både det bästa och sämsta som hänt oss. De var jättebra på att få oss att spela på de stora ställena men de är också jättebra på att prioritera det som är hett just nu, säger Jon Kleppenes.

Just nu väljer bandet mellan två låtar, vilken som ska få bli skivans första singel och enligt planen kommer skivan släppas i början på april.

– Annars säger vi bara att det var ett aprilskämt, konstaterar Jon Kleppenes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista