Klara Jarstad är parkingenjör på Karlstad kommun. Hon står framför en brygga.
Klara Jarstad, Karlstad kommuns parkingenjör, hoppas att de nya båtplatserna ska lätta på trycket. Foto: Joel Segerdahl/Sveriges Radio.

Hårt tryck på båtplatser i Karlstad

"Tydligt ökat intresse att ha båt i Karlstad"
0:51 min

Över 400 personer står i kö på Karlstad kommuns 600 båtplatser. Intresset för de kommunala båtplatserna är stort. Men till båtsäsongens start kommer 90 nya båtplatser stå redo.

– Jo, men det är ju rätt högt tryck på båtplatser. Det som är roligt i år är att vi kommer få massa nya båtplatser, säger Klara Jarstad.

När båtsäsongen startar den 1 maj så kommer runt 90 nya båtplatser stå redo, det säger Karlstad kommuns parkingenjör Klara Jarstad. Det handlar om 20 nya båtplatser i Mariebergsviken och runt 70 stycken i Tullholmsviken.

– Det blir rätt många nya platser i kommunen i år, så vi hoppas ju att det sänker trycket rejält, säger Klara Jarstad.

Hur ser kön ut nu?

– Det ligger strax över 400 någonstans, senaste gången jag tittade.

Och intresset för dem kommunala båtplatserna ökar. Karlstad kommun har i nuläget fyra hamnar och sammanlagt 600 båtplatser.

– Trycket har ökat jättemycket de senaste åren kan man säga. Så det är ju ovanligt på så sätt att går man tillbaka några år så kanske de låg runt 200. Så man ser att det är ett tydligt ökat intresse av att ha båt i Karlstad de tre-fyra åren, absolut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".