Nästan 5000 LP- och CD-skivor såldes under lördagen. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio.
Nästan 5000 LP- och CD-skivor såldes under lördagen. Foto: Lina Alexandersson/Sveriges Radio.

Sålde skivor för 35 000 kronor

Besökaren: "En händelse som aldrig kommer tillbaka"
1:28 min

Under lördagen slog secondhandbutiken Gengåvan i Karlstad upp portarna till försäljningen av hela P4 Värmlands skivarkiv på cirka 8 000 vinyl- och CD-skivor.

– Det är en sån där händelse som aldrig kommer tillbaka, sa Leif Johansson från Sunne som såg till att vara först i kön för att inte missa chansen på musiken.

Nästan 2 500 besökare hann köpa ungefär 4-5000 skivor för 35 000 kronor innan butiken stängde. Försäljningen kommer att fortsätta en tid framöver, och hela slutsumman, som väntas bli mellan 50-70 000 kronor, går till välgörenhet.

– Vad jag förstått de sista åren så har det här med att samla på vinylskivor spridit sig, och det är inte bara de äldre som tycker att det är roligt utan även de yngre, säger butikschefen Ulf Skogsberg som var glad, men inte särskilt förvånad över det stora intresset.

På plats fanns också den omtalade norrman, Håkon Busterud, som erbjudit sig att köpa hela samlingen för 70 000 kronor.

– Jag tänkte att det blir väldigt mycket jobb för dem att ställa fram allt, och så tar det väldigt lång tid att få in pengarna. Så jag tänkte att om de kan få alla pengarna på en gång så skulle det vara lika bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".