Polisbil. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Polisdygnet 1-2 februari

80 händelserapporter det senaste dygnet. Två bostadsinbrott i Årjäng. Fullt utvecklad brand i en fastighet i cantrala Filipstad under natten.

09.47 STÖLD/INBROTT HULTMANS GRÄVMASKINER, FILIPSTAD.
Man har brutit uppp väggen till verkstaden och där inne tillgripit ca 200 kg koppar.

12.58 NARKOTIKABROTT RINGA, KARLSTAD.
Polisen påträffar en påverkad man som medtas för kroppsbesiktning

13.00 HÄKTNING.
Den man som varit anhållen för en stöld i Säffle häktades av Värmlands Tingsrätt på sannolika skäl.

14.10 ANHÅLLANDET HÄVT.
Den man som suttit anhållen sedan i natt misstänkt för olaga hot i Grums frigavs av åklagare 

14.56 GROVT RATTFYLLERI M.M, EDSVALLA.
En personbil som ska stoppas nonchalerar detta och försöker köra från polispatrullen. Färden går längs länsväg 699 och bilen kör sedan in i en snödriva. Föraren, en 27 årig kvinna, grips misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning. Kvinnan frigiven av åklagare efter förhör.

15.16 STÖLD SIBA, KARLSTAD.
En man, 46 år, som varit inne på SIBA och stulit varor för ca 1200 kronor, försvinner på cykel i riktning mot Gruvlyckan. En polispatrull genskjuter honom och han anträffas på Gruvlyckan. Godset taget i beslag och mannen frigiven efter förhör.

17.25 BOSTADSINBROTT VIKSGATAN, ÅRJÄNG.
Inbrott i en villa genom att ett fönster brutits upp. Hela huset är genomsökt, troligen saknas det smycken. Teknisk undersökning kommer att göras under måndagen. 

17.44 BOSTADSINBROTT PRÄSTGÅRDSVÄGEN, ÅRJÄNG.
Inbrottet har skett under det senaste dygnet. Tjuven har brutit upp ett källarfönster och därefter har huset genomsökts, okänt vad som stulits. Teknisk undersökning kommer att göras under måndagen. 

21.52 DROGRATTFYLLERI, KARLSTAD.
En bil som glidit ned i diket. När polis kom dit satt en 25-årig man vid ratten och han erkände att det var han som kört bilen. Han visade tecken på drogpåverkan varför han medtogs för kroppsbesiktning. 

03.16 BRAND, FILIPSTAD.
Det är en fullt utvecklad brand i en byggnad i centrala Filipstad. Det är byggnaden som inrymmer Erikshjälpen som brinner. Det är kraftig rökutveckling från branden. Branden är under kontroll och släckningsarbete pågår. Trafiken på Hertig Karlsgatan tillfälligt avstängd och trafiken leds om genom Filipstad. När räddningstjänsten kom fram såg de att en dörr till lagret på Erikshjälpen var uppbruten. Branden misstänks därför vara anlagd och en anmälan mordbrand kommer att upprättas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".