Assistent gav barn sömngivande preparat

Humana Assistans: "Fruktansvärt för föräldrarna"
2:19 min

En personlig assistent i Värmland misstänks för att systematiskt ha gett ett barn sömngivande preparat för att "få lugna arbetsnätter". Av den lex Sarah-anmälan som gjorts framgår att medicinen är en akutmedicin vid epilepsianfall.

– Det vi tror har hänt är att en personlig assistent möjligen har gett en kund någon form av lugnande medicin. Assistensen ska därmed få en lugn arbetsnatt. Men det är bara en misstanke och även om en anmälan är gjord så är det ingen som är dömd, det är viktigt att säga, berättar Jonatan Arenius, kommunikationsansvarig på assistansföretaget Humana Assistans, till P4 Värmland.

Den misstänktes anställning har ju avslutats. Varför då om det bara finns en misstanke?

– När det gäller personlig assistans så är det inte minst personkemi och förtroende som gäller. Det kan vara många anledningar till att en personlig assistent får en avslutad anställning, brist på förtroende, som i det här fallet, är en av dem, säger Jonatan Arenius på Humana Assistans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".